mai 16, 2015

Nancy Bush "Miralda"

Kudusin vahepeal ühe räti uuesti - "Miralda" Nancy Bushi raamatust "Knitted Lace of Estonia". See raamat on mu esimene pitssallide teemal mille endale ostsin ja kust sai alguse minu suur armastus Haapsalu sallide kudumiseks.





Tookord, sügisel 2011, kudusin selle salli Regia Lace lõngast. Vardad olid siis 3,5 ja lõnga kulus 81g. Siis ma veel blogi ei pidanud ja kuskile "strateegilisi" andmeid üles ka ei märkinud. Õnneks leidsin ma ühe pildi Facebookist. :)
Kuna kannan seda siiani siis sain ka mõõdud võrdlemiseks: 65*175 cm
Ma ei osanud kududa nuppe ja sellepärast sealt need ka puuduvad aga see oli ka ainus erinevus võrreldes originaaliga raamatust. :)


Nüüd võtsin kätte ja kudusin selle räti uuesti. See on minu meelest nii kaunis muster, et väärib uuesti ja uuesti kudumist.
Lõngaks sai seekord imemõnusa koostisega Lana Eco (50% fine alpaca ja 50% ökoloogiline vill 100g/ 700m) minu lemmikpoest Wool&Woollen. :)

Seekord sai sisse kootud ka nupud ja suurte rombide sisse lisasin veel lille. Ripsilisi ääresilmuseid vähendasin 8-lt 4-le, et vältida nn tagasipööratud kaeluse teket. See õnnestus.
Ja selline ta siis lõpuks sai:
Kudusin seekord äärepitsi ripsilisena ka ;)
Seekord olid kasutusel vardad nr.3, lõnga kulus vaid 63g ja mõõdud valmis sallil said 63*126 cm. Minu kudumistugevuse juures oleksin pidanud ikka võtma pool numbrit suuremad vardad aga seekord siis läks nii :D
Varrastel on juba uus sall mille ma ka aastaid tagasin kudusin. Nimelt vahetult enne Soome kolimist kingiks oma kallile tädi Milvile. Taibukamad juba teavad millisest sallist jutt. :) Muster sai väheke värskendust ja enam pole palju valmimiseni jäänud. Seniks saab meeldetuletuseks vaadata pilte "Milvist" SIIT .

Sel nädalal täitus 3 aastat päevast kui ma oma lõngakuhja ja lillekastidega Soome kolisin... No kuidas küll aeg lippab! :D

Päikselist kevade jätku! Kuuldavasti pidi järgmisel nädalal saabuma kauaoodatud +20. :)



2 kommentaari:

  1. Imeilus õrn ja õhuline. leidsin seda lõnga veel 73g tutsaka ja tean nüüd, et üks rätt sellest kunagi saab :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Ära sellest lõngast küll loobu ja koo ise. :) Kas seda muidu teile veel on tulemas? Muid värve näiteks? See lõng on seda väärt, et temast rääkida ja kududa. :)

      Kustuta